Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

DIY! Ζωγραφική σε πορσελάνη.


Έχω πάρα πολλά DIY projects που θα ήθελα να πραγματοποιήσω, αλλά η καθημερινότητα πολλές φορές με νικά και κερδίζει τον χρόνο μου... Υπάρχουν, όμως, κάποιες φορές που οι ευκαιρίες έρχονται από μόνες τους.
Η γιορτή ενός φίλου με βρήκε απένταρη, αλλά με διάθεση να του κάνω ένα όμορφο δώρο και να τιμήσω την πρόσκλησή του. Σκέφτηκα ότι θα του χαρίσω κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μου και τυλιγμένο με πολλή πολλή αγάπη.


Τα δώρα για τους άντρες, όμως, συχνά με προβληματίζουν και με δυσκολεύουν... Όταν θυμήθηκα την προτίμησή του στον ελληνικό μονό καφέ, ήξερα ότι ένα "προσωπικό" φλιντζάνι του καφέ θα ήταν το τέλειο δώρο! Και ήξερα και πώς θα το κάνω!
Είχα βρει πριν αρκετό καιρό την ιδέα στο site designmom και στην Ashley Ann και την είχα εναποθέσει στα favorites, μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να την πραγματοποιήσω. Είναι πολύ εύκολα εφαρμόσιμη και το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο. Βέβαια, η γλυκητάτη Ashley Ann δημιούργησε πραγματικά έργα τέχνης, αλλά κι εγώ τα κατάφερα αρκετά καλά. ; )
Αγόρασα μερικά σετ του καφέ (φλιντζάνι και πιατάκι) για να κάνω πρώτα κάποιες δοκιμές, τα απαραίτητα υλικά και ξεκίνησα.

Τα υλικά:

- φλιντζάνι και πιατάκι
- μαρκαδόρος για πορσελάνη
- μαγνητάκια από εύκαμπτο υλικό
- αυτοκόλλητα γράμματα από αφρώδες υλικό

Ήθελα ένα "αντρικό" σχέδιο για το δώρο του Θ. και έτσι προμηθεύτηκα αυτά τα μαγνητάκια, "γυαλιά - μουστάκι". Δεν ήθελα να ρισκάρω να σχεδιάσω κάτι μόνη μου. Είναι εύκαμπτα και μπορούσα, εφαρμόζοντάς τα πάνω στην πορσελάνη, να σχεδιάσω το περίγραμμά τους. Μετά με τον μαρκαδόρο γέμισα το σχέδιο et voila!





Μόλις τελειώσει το στάδιο της ζωγραφικής αφήνετε να στεγνώσουν καλά κάποιες ώρες και κατόπιν ψήνετε τα δημιουργήματά σας στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το μελάνι.

Μερικά tips:
- Ο μαρκαδόρος στην αρχή βγάζει πολύ μελάνι, γι' αυτό χρειάζεται προσοχή.
- Αν κάνετε οποιοδήποτε λάθος, μπορείτε να διορθώσετε με οινόπνευμα. Ακόμα και να το σβήσετε τελείως και να ξεκινήσετε από την αρχή. Το ψήσιμο στον φούρνο είναι που σταθεροποιεί το μελάνι και το κάνει ανθεκτικό στο πλύσιμο.
- Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε σελίδες καρμπόν για να αποτυπώσετε το σχέδιό σας στην πορσελάνη.
- Να χρησιμοποιείτε πάντα τον κατάλληλο μαρκαδόρο!!! Μπορεί να βρείτε στο internet προτάσεις με απλό "μόνιμο" μαρκαδόρο, αλλά το σχέδιό σας μετά από κάποια πλυσίματα θα σβήσει.

Και άλλες δοκιμές, που έμειναν σπίτι για προσωπική χρήση:




Μέχρι την επόμενη φορά... Να είστε δημιουργικοί!!!   ; )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου