Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Δώρο για τους λάτρεις της ανάγνωσης! Φτιάξε σελιδοδείκτες!
Μία πάρα πολύ ωραία ιδέα για δώρο σε κάποιον που αγαπάει τα βιβλία είναι ένα set από σελιδοδείκτες. Είναι πάρα πολύ εύκολο να τους φτιάξεις και -πίστεψέ με- είναι πολύ χρήσιμοι! Τέρμα πια τα τσακίσματα στην άκρη της σελίδας και τα μολύβια ανάμεσα... ; )
Χρησιμοποίησα μια κόλλα Α4 από ένα σχετικά λεπτό χαρτόνι και μοίρασα την μεγάλη της πλευρά σε 6 ίσα κομμάτια. Το μέγεθος είναι καλό για να τους διακοσμήσεις όπως θέλεις. Μπορείς να ζωγραφίσεις, να κάνεις κολάζ από γράμματα ή εικόνες, να βάλεις σφραγίδες και ό,τι άλλο φανταστείς.

Πρώτα απ'όλα έκανα μικρές και μεγάλες τρύπες με περφορατέρ στην πάνω πλευρά για να μπορώ αργότερα να περάσω κορδέλα.Μετά με το μολύβι ζωγράφισα τα σκίτσα και τα μοτίβα και έγραψα και τα μηνύματα που ήθελα.Τα πέρασα όλα με ανεξίτηλο λεπτό μαρκαδοράκι. Δεν είχα όσες αποχρώσεις χρειαζόμουν, γι' αυτό επέλεξα να χρησιμοποιήσω μόνο 2 χρώματα. Μαύρο και κόκκινο πάνω στο υπόλευκο φόντο.

Το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ!


Στο τέλος μπορείς να τα περάσεις με ειδικό σπρέι για να προστατεύσεις τα σχέδιά σου ή ακόμα και να τα πλαστικοποιήσεις! Βάλε το κορδελάκι στις τρύπες, πρόσθεσε και χαντρούλα αν θέλεις, και το δωράκι σου είναι έτοιμο!

Είναι σίγουρο ότι όποιος αγαπάει τα βιβλία θα το εκτιμήσει!
: )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου